torstai 3. joulukuuta 2015

LyhtyTörmäsin jossain ohjeeseen jossa lasiastian pohjalle laitettiin muutama ruokalusikallinen merisuolaa ja kaadettiin päälle vettä niin että suola peittyy. Vettä piti myös läiskyttää astian reunoille ja jättää se sitten lämpimään paikkaan muutamaksi päiväksi. Näin suolan pitäis alkaa "kiipeämään" astian reunoille ja pinnasta tulee tuollainen jäämainen. Laitoin lasipurkin olkkarin vitriinin päälle ja kävin parin päivän päästä katsomas joko joko. No eihän se nyt ollut tehnyt vielä mitään ja sitten unohdinkin koko jutun. Eilen muistin purkin ja vitsit se suolahan oli todella kiipeillyt reunoille ja purkista tuli tosi kivannäköinen kun sisälle laittoi kynttilän palamaan. Lisääkin lasikippoja voisi vielä samalla tyylillä tuunailla.Pikamoikat tälläkertaa ja mukavat loppuviikon toivotukset teille! Nyt kamujen kans kahville. 16 kommenttia:

 1. On ihana <3 Mm. Mia on tehnyt näitä lyhtyjä http://willaolivia.casablogit.fi/lue/2015/11/diy-lyhty-suolaa-kasvattamalla Täytyy varmaan itsekin kokeilla jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä helpolla kiva :) täytyypä kurkata Miakin postaus, menny se ihan ohi.
   Koklaa ihmees :)

   Poista
 2. Oi että, tosi kiva idea :) wautsinen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joku keksiny kivan idiksen :)
   Ihana valo tuosta tulee <3

   Poista
 3. Minäkin kokeilin tuota viime jouluna kun en oikein uskonut että kasvaa oikeasti mut oli ihan totta ja isosta suolakurkkupurkista tulikin meille huurrelyhtypurkki suolan kasvatuksen ansiosta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelin kans vielä isompia tölkkejä huurtuttavani mut suunnittelun asteella ovat vieläkin :D

   Poista
 4. Mulla tämä ei jostain syystä onnistunut. En kyllä pirskotellut vettä reunoille, enkä laittanut lämpimään paikkaan. Jos siinä syy? Sinulla ihanan onnistunut lyhty. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, kokeile uudelleen vielä. Luin kyllä ettei tuota veden pirskotusta kaikki tekiskään et pitäis vissiin onnkstua ilmankin.
   Tuosta tuli kyllä kiva ja joka päivä siinä tuikku palaa :)

   Poista
 5. Toi on kyl huippua, kasvattaa ny sit suolaa jase näyttää vielä niin makeelle!! :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis; jopa sellainen askarteluvinkki, että itse ehkä jaksaisin siihen ryhtyä ;)

  VastaaPoista