torstai 6. heinäkuuta 2017

Porvoossa

Terkut Porvoosta! Meillä oli mukava viikonloppu perheen kesken siellä. Porvoo on kyllä ehdottomasti Suomen kaunein kaupunki. Niin ihana on tuo vanha kaupunki, kauniita maisemia joka puolella.
Sateista keliä oli luvattu mutta onneksi vettä ei tullut pisaraakaan ja sunnuntaina oli tosi lämmin päivä. 
Ja meillä oli niin suloinen majoituspaikkakin ihan museotorin laidalla. Jokikadulla, puisen punaisen portin takana, vanhassa puutalossa. Siellä oli yksi Ida-Maria Bed&Breakfastin  majoituspaikoista. 

Meidän huone sijaitsi keltaisen puutalon yläkerrassa. Kauniisti remontoitu harmoninen huone kivoilla yksityiskohdilla. Tässä talossa oli yläkerrassa kaksi huonetta ja alakerrassa yksi. Lapset nukkuivat sivukkaassa peräkkäin olevissa sängyissä. Jää varmasti lapsille mieleen tämä erilainen majoituspaikka, verhojen takana oli hyvät leikit!


Ja näissä maisemissa istuskeltiin illalla. Upea piha talon sisäpihalla. 
Kivenheiton päässä olevassa Ida-Marian pääpisteessä tarjoiltiin aamiainen. 
Itseasiassa tässä samassa rakennuksessa on aikoinaan asunut myös Akseli Gallen-Kallela.
Kotoinen tunnelma jatkui täälläkin ja tuoreen kahvin ja vastapaistettujen croisanttien tuoksu tuli ovelle vastaan. 
Tilaa oli rajallisesti ja kaikki asukkaat ei tietenkään mahtuneet samaan aikaan aamiaiselle joten vuoroja oli vähän porrastettu. Oli kiva jutella samassa pöydässä istuvien hyväntuulisten lomalaisten kanssa. Pöydässä istuessa oli ikkunoista ja ovesta suora näkymä torille jossa myyjät laittelivat jo myyntikojujaan pystyyn. Herkullisella ja täyttävällä aamupalalla jaksoi pitkälle päivään.


Kierreltiin porvoota pitkin poikin, tutkailtiin linnamäkeä, herkuteltiin kahviloissa, tutustuttiin Runebergin taloon, käytiin jokiristeilyllä, tutkittiin pikku putiikkeja ja syötiin hyvin. 
Sunnuntaina käytiin katsomassa yksi avoin puutarha joka on ollut myös suomen kaunein piha ohjelmassa. Nyt onkin päät täynnä ideoita oman pihan suunnitteluun!

Tosi ihana ja rentouttava viikonloppu! 
Lämmin kiitos Ida-Mariaan ystävällisestä palvelusta ja ihastuttavasta majapaikasta, tullaan ihan varmasti toistekkin! *Yhteistyössä Ida-Maria Bed&Breakfast *7 kommenttia:

 1. Voihan Porvoo <3 Mua alkoi naurattaa heti toi eka kuva, multa nimittäin löytyy melkein identtinen kuva kamerasta viime sunnuntailta! Oli pakko napata kuva tuosta ihanasta Åtta -liikkeen edustasta kukkapatoineen! :D

  Ihana miniloma teillä vielä ihanemmissa puitteissa! <3 Minäkin olisin helposti viihtynyt Porvoossa pidempään kuin yhden iltapäiväretken verran, nähtävää olisi ollut niin paljon (ja niitä suloisia putiikkeja!!) Pitäis tehdä sinne joku "likkojen retki" ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana reissu ja suloisen oloinen majapaikka <3
  Porvoo on aina niin kiva kesäpaikka käydä!

  VastaaPoista
 3. Ihana Porvoo <3 viime kesänä kävin minäkin Porvoossa ja siellä kyllä kauniin kesäpäivän jos toisenkin saa hyvin kulumaan <3 Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Kyllä toi Porvoo vaan on kaunis kaupunki. Tuttu kuva toi eka, taisin itse ottaa ton tyyppisen viime kesänä :)

  VastaaPoista
 5. Ihana paikka tuo Porvoo!!! Sinne kaipaa aina vain uudelleen!

  VastaaPoista
 6. Ai että,niin ihana tunnelma kaikissa kuvissa. Oon Porvooseen haaveillut jo kauan retkeä siskon kanssa,pakko varmasti pian toteuttaa!ihanan näköinen tuo teidän yöpymis paikkakin♡♡

  VastaaPoista
 7. Porvoo on uskomattoman ihana kaupunki, voisin vaikka asua siellä <3 Missään muualla Suomen kaupungeista ei jotenkin ole samanlaista tunnelmaa... Majapaikka vaikutti kerrassaan hurmaavalta, pitääpä pistää korvan taakse.

  VastaaPoista